БГНЕС Под обществен натиск Управителният съвет на Бул инс“ е взел решение да

...
БГНЕС
Под обществен натиск Управителният съвет на Бул инс“ е взел решение да
Коментари Харесай

Под силата на обществения натиск, Бул инс ще плати по 50 000 лева на близките на жертвите от катастрофата край Своге

 БГНЕС Под публичен натиск Управителният съвет на " Бул инс “ е взел решение да изплати по 50 хиляди на околните на починалите при злополуката в Своге на 25 август миналата година, сподели за " Дарик “ изпълнителният шеф на компанията Стоян Проданов. Той добави, че " Бул инс “ няма желание да води каквито и да било каузи по случая оттук насетне. 

10 лв. не са обезщетение, а заплащане по насилствена административна мярка, наложена от Комисията за финансов контрол, която има друго мнение за изплащането на застрахователните награди, изясни Проданов. Това беше изключително решение, взето в изключителна обстановка, съобщи още той: 

" Нашата позиция, която се промени през днешния ден следобяд, само че до обяд бяхме с дадена позиция, считаме, че тя е вярната и законната, а точно, че ние не изискуем застрахователно обезщетение в изискванията на тези показани документи. Не става дума за публичен превоз. Но след цялата нервност, която се разгоря, приехме, че е по-рационално да изплатим на околните на потърпевшите тези компенсации, които са по закон, макар че още веднъж наблягам - считаме, че нашата позиция е защитима и тя е вярната “. 

Обвързването на застраховката със спазването на транспортното законодателство е въпрос на позиция, уточни Проданов и добави, че когато има разнообразни позиции обикновено е въпросът да се позволи от съда. 

" Не считаме за обикновено да се действа по този метод. Това поражда въпроса за въздействия и свързаности на някои организации, които явно са ориентирани не към това да пазят публичния, а персоналния и алчен интерес. В никакъв случай не можем да имаме каквито и да е искания към някой от българските държавни органи, институции. Този медиен напън и цирк, който беше проведен, ние бяхме получили предизвестие, даже и под формата на шантаж. В нашия офис беше декларирано, че в подобаващия миг ще ни бъде проведена медийна офанзива. Какъв по-подходящ миг от няколко дни преди изборите “, сподели той. 

10-те лв., за които се заприказва в общественото пространство, не са обезщетение, а заплащане по насилствена административна мярка, наложена от Комисията за финансов контрол, която има друго мнение за изплащането на застрахователните награди от това на " Бул Инс “, изясни Проданов. 

Той добави, че компанията няма желание да води каквито и да било каузи по случая оттук насетне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР